De zes van Sappemeer [4]

Schermafbeelding 2015-07-05 om 21.59.17Zo nu en dan valt er iets te melden over de Zes van Sappemeer, een slepende (of slapende) zaak waar ze naar ik heb gehoord bij het Openbaar Ministerie inmiddels de buik flink van vol hebben (buikpijn-dossier).
Een van de verdachten – een van de zes – zat vorige week in zittingszaal 14 in verband met een gewelddadige straatroof, in de Plutolaan in Groningen, gepleegd in december 2015. Het gaat om de inmiddels 20-jarige A.S.A.S. Toen hij als een van de zes werd aangehouden voor de serie van 24 woninginbraken was hij 18.

De strafzaak rond de straatroof wordt op 22 april 2016 behandeld door de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Groningen. Er zijn drie verdachten.

De advocaat schetste vorige week (tijdens de pro formazitting) dat het wat ingewikkeld begint te worden. ASAS moet zich verantwoorden voor een misdrijf dat hij zou hebben gepleegd in december 2015, dus lang  na de serie woninginbraken (2014) waarvoor hij al een flinke tijd vast heeft gezeten, terwijl dat strafproces maar op zich laat wachten.

deel 3

3 gedachten over “De zes van Sappemeer [4]

Geef een reactie