De zaak van mevrouw Rosingh [4]

Het echtpaar uit Haren dat wordt verdacht een hoogbejaarde plaatsgenoot financieel te hebben uitgebuit, zou ook een stichting en een man en vrouw uit Drenthe hebben kaalgeplukt.

Het Openbaar Ministerie kondigde donderdagochtend een ontnemingsvordering aan ter hoogte van de vermeende buit: 839.000 euro.

Niet alleen mevrouw Rosingh zou slachtoffer zijn.
Ook een echtpaar uit Drenthe – inmiddels overleden – zou zijn kaalgeplukt. Het echtpaar bestierde vele jaren een apotheek in Groningen.
Een derde gedupeerde is het Johan Droge Fonds waar Henk L. en Marian H. bestuursleden van zijn. Het geld dat deze familiestichting beheerde, is verdwenen. Het zou gaan om een bedrag van zo’n 500.000 euro. De stichting is opgericht ten behoeve van zorg aan autistische kinderen.

Advocaat Peter Hermens staat het verdacht echtpaar bij.
Hij wil dat drie getuigen opnieuw worden gehoord.
Dat moet worden gedaan door de rechter-commissaris, die het heel druk heeft.
Pas in februari 2016 zou er tijd en ruimte zijn.

rob zijlstra

♦♦♦ deel 3

 

2 gedachten over “De zaak van mevrouw Rosingh [4]

  1. Ik weet dat het echtpaar op het ogenblik gemoedelijk in Italie zit in hun vakantiehuisje dat ze van het verduisterde geld gekocht hebben. Zij hebben het op de naam van hun zoon gekocht, die nog studeert, heel slim. In Italie spelen ze het aardige, dierbare echtpaar met kinderen en hond! Niemand zou ooit verwachten dat ze zo iets gedaan hebben. Het huisje was sinds mei van dit jaar door Italie in beslag genomen, in opdracht van het OM. De advocaat heeft het waarschijnlijk doorgezet dat zij het terugkrijgen.

Geef een reactie