Vlag uit

Strafrechtadvocaat Tjalling van der Goot (Leeuwarden, Anker&Anker) haalt in een column hard uit naar het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, gevestigd in Groningen. Fragment:

Zo is het Openbaar Ministerie in het Noorden ook gefuseerd. Waren er vroeger, toen de officier van justitie nog gewoon in Leeuwarden zat, korte lijntjes en was het OM bereikbaar, tegenwoordig steken wij de vlag op kantoor reeds uit als er überhaupt een antwoord komt van een officier. Want meestal horen wij niets op verzoeken en brieven.’

 

Van der Goot neemt het in zijn column op voor de regionale omroep in Friesland (Omrop Fryslân) die (misschien) moet gaan samenwerken met Groningen en Drenthe. Zoals eerder de rechtbanken en het Openbaar Ministerie in het Noorden deden en/of moesten.

→ de column: centraal

 

Geef een reactie